מתוך אתר "אמס": עורך דין צווארון לבן ופלילי שרון נהרי על פרשת המסמכים

משרד עו"ד שרון נהרי | צווארון לבן, הסגרות ופלילי
משרד עו"ד שרון נהרי | צווארון לבן, הסגרות ופלילי|פורסם: 20 נובמבר 2024

ברקע פרשת הדלפת המסמכים המסווגים מלשכת ראש הממשלה לתקשורת הזרה והמעצרים הארוכים שוחח המשנה ליו”ר לשכת עורכי הדין עו”ד יוסי ויצמן בנושא עם עורך הדין שרון נהרי, אך תחילה ציין כי “יש לנו תמונה עגומה של אנשים שנמצאים בעמדות מפתח ועושים שימוש במידע רגיש שעובר תחת ידיהם. אנחנו יודעים שיש לנו את הצנזורה שבדרך כלל אמורה לעצור את המידע במקום כזה או אחר. מצד שני, לא שמענו אף פעם שהצנזורה שואלת את אותו עיתונאי איך הגיע אליך אותו מקור”.

“הרי מישהו הרי פרץ את חומות הסודיות אם בידיים של אותו עיתונאי נמצא מידע שאסור לפרסום. עולות הרבה שאלות איך באמת החוק מתייחס לשימוש במידע חסוי, ואיך המשפט הישראלי רואה את זה, והאם באמת ממצאים את ההליכים או שיש מקומות שעוצמים עין”.

עו”ד שרון נהרי, מומחה למשפט ועבירות צווארון כלכלי, עלה ונשאל, האם באמת המדינה ממצה תהליכים בסחר במידע? “כמו שאנחנו רואים, מנסים, במקרים מסוימים, ללכת עד הקצה, כמו שאומרים. המקרה הזה, אחת הדוגמאות שהחליטו לערב את השב”כ, חקירה, בוא נגיד, דרקונית, עם איסור יצירת קשר עם עורך דין בהתחלה. מהניסיון שלי היו לנו תיקים שטיפלנו בעבר על ממש כנופיות שהוחשדו ברציחות של אזרחים ערביים, באופן שיטתי, ודברים מהסוג הזה, זאת אומרת רצח, דברים גדולים ורציניים”, ציין נהרי.

https://youtu.be/0Y4qkJwVpCk

אודות הכותב
עו״ד פלילי שרון נהרי

עו״ד פלילי שרון נהרי

עורך דין פלילי, מייסד משרד עו"ד שרון נהרי ושות׳

עו”ד שרון נהרי הוא מבכירי עורכי הדין הפליליים בישראל, בעל ניסיון רב בייצוג חשודים ונאשמים בתיקים פליליים מורכבים, עבירות צווארון לבן, דיני הסגרה, עבירות כלכליות, עבירות מין ותיקים בעלי היבטים בינלאומיים. משרדו מייצג לקוחות בכל רחבי הארץ ומדורג לאורך השנים כאחד המשרדים המובילים בישראל בתחום הפלילי והצווארון הלבן.